This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Honda Zoomer - Het einde van een tijdperk

HONDAZOOMER, 2002-2012 (einde productie)
The end of an Era

Interview: Ad Nap, Honda Zoomer specialist en Honda hobbyist in hart en nieren.

De Honda Zoomer werd geboren eind 2002. In 2003 werden ze als eerste getoond in de VS en Canada en hernoemd naar Ruckus. Deze modellen hadden nog een carburateur. Pas in 2004 werden ze, als Zoomer, geëxporteerd naar Europa, de rest van de wereld kreeg ze niet te zien en daarmee werd het tegelijkertijd een uniek model waar je verliefd op kon worden of je vond het gewoon afschuwelijk. Ik vond het model nergens op lijken en daarom speurde ik naar de oorsprong ervan.

Bij toeval ontdekte ik in een oorlogsmuseum in Normandië een parachutisten 2 takt bromfiets die er verdacht op leek, een zelfde gevoel had ik al eens gehad bij de 2-takt Motocompo dat ook een soort kopie van een paramachine is en ook de Z50A en Dax hebben er mee te maken.

Normandy 2012 073

De Japanners hebben op allerhande gebied veel nagemaakt, het mooie echter is wel, dat er werd verbeterd en door de goedkope wijze van produceren een keiharde concurrent van westerse producenten werden. Terug naar de Zoomer. De modellen werden voorzien van een brandstof inspuiting (FI) waarbij de carburateur verviel. Daarbij werd een technisch hoogstandje bereikt dat niet eerder in de bromfiets/scooterwereld was vertoond. Mijn vermoeden is dan ook dat de NPS50 Zoomer/Ruckus een studie project was voor de toekomst.

De machine bezit een echte computer die iedere milliseconde het motorvermogen controleert en zorgt voor de juiste lucht/brandstof verhouding via de Lamba-sonde in het uitlaat systeem. Als deze computer het laat afweten c.q. kapot gaat, dan kost een nieuwe circa 750 euro en dat is dan tegelijk het duurste deel van dit wonder. Het start systeem mag er ook zijn, een druk op de knop en de machine loopt direct, er zit geen ouderwetse startmotor in doch een ronde schijf met een +/- systeem waardoor het motortje onmiddellijk start.

De 4 piepkleine klepjes, 2 inlaat en 2 uitlaat, links Zoomer, rechts Classic machine was een innovatie die zeker in de bromfietswereld tot grote bewondering leidde. Honda Motor Company staat niet voor niets bekend om haar vernieuwingen. Ook het koelsysteem is een wondertje op zich. De Zoomer moet gesmeerd worden middels vol synthetische motorolie, een bougie kost circa 25,00 euro.

De machine maakt maximum 7800 toeren en de maximum snelheid is circa 59 km/uur.

De zit houding, overigens met rugsteun, is voortreffelijk mede door het brede stuur. Ook het benzine verbruik mag respectabel genoemd worden, meestal op lange afstanden 1 : 45 en zoals ik verstandig reed bij mijn rit naar Normandië zelfs 1 : 48 wat voor een met snaar aangedreven machine zonder meer uitzonderlijk genoemd mag worden, omdat veel van het vermogen juist door snaar aandrijving verloren gaat. De standaard rolletjes zijn circa 7 gram, door die te veranderen kan ook sneller worden gereden.

Onder het zitgedeelte bevindt zich een opbergruimte, een helm past er helaas niet in en daardoor was het voor veel mensen niet interessant en viel hij af als een machine moest worden aangeschaft, het was tevens een egoïsten machine met slechts een zitplaats zoals de CD50S en CL50. Deze machines waren alleen bestemd voor de Japanse markt en diverse C’s zijn dat ook. Toch vielen deze minpunten in het niet door de unieke motor constructie.

Kleppen stellen zoals bij de "ouderwetse" Honda is ook al weer een unieke gebeurtenis, een vakman moet dit doen, voor een amateur is het absoluut onmogelijk. Door middel van kleine plaatjes worden de kleppen gesteld.

Het cilinderhuis zit vast aan het onderblok en kan niet worden uitgewisseld, hij kan wel worden uitgeboord om een groter vermogen te krijgen hoewel de cilinderbus niet erg dik is. Begrijpelijk is dat de computer dan opnieuw moet worden ingesteld met speciale apparatuur. Bij een servicebeurt wordt de motor uitgelezen om fouten te ontdekken. Dat betekent nog al wat, zelf sleutelen aan de motor is, zoals veel moderne voertuigen, bijna onmogelijk. Krijg je onderweg een elektronisch probleem dan zal je de Wegenwacht moeten inschakelen en dat is natuurlijk wel jammer, maar ook alle moderne auto’s hebben dat probleem.

Inmiddels is de productie van de NPS50 Zoomer/Ruckus beëindigd en er staat al een opvolger gereed om de taak over te nemen de Zoomer concept X welke was te zien bij een motorbeurs in Thailand.

Het ziet er naar uit dat hij ook in productie genomen gaat worden. Jammer is wel, dat de karakteristieke dubbele koplamp is verdwenen. En zo komt er een einde aan een futuristische machine die over niet al te lange tijd als een legende van modern scooter rijden de geschiedenis in gaat. Laten we hopen dat de nog rijdende exemplaren net zo gekoesterd zullen worden als de "classic" Honda’s vanaf 1958-XXXX, die ook hun sporen hebben verdiend in de tweewieler wereld.

Verkopen Honda Zoomer in Nederland, cijfers bereidwillig
afgestaan door Honda Nederland (Susan Bakker).
NPS50 Zoomer          
Jaar 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012
Aantal verkocht 128 151 180 112 88 116 77

De verkoop is gestart in 2005, de aantallen hiervan zijn opgenomen in 2006. En het is een feit dat de productie van de Zoomer is gestopt.


Geschreven door: Herman van Rossum,
Met dank aan: Dhr. Ad Nap en Susan Bakker van Honda Nederland.
Geredigeerd door: PB van Geelen
(c) 2012 - Herman van Rossum

Please log in or register for free to comment!

Category: