This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

Information

New VIN data for the Honda Z50 (A/R/J/M)

Just a short message that I've been going through almost every page on CMSNL to dig up usable data. So far I have been adding data for the Honda Z50A and will be slowly adding Z50R and Z50J data as well.

Edit: A and R are processed. J and M is a huge list which will take a bit longer.

[NL] Helmplicht voor alle snorfietsers

Het tijdperk van helmloos rijden is voorbij! Mede met dank aan die pipo's op die opgevoerde tupperwarebakken. Anderzijds is een schedel niet echt bestand tegen een stoeprand of lantaarnpaal, al is het maar 25km/u.

disco-helm-helmplicht-voor-snorfietsers-2022
Saus: Natalina

Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en –gewonden onder snorfietsers omlaag gaat. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.

Dit betekent dat alle snorfietsers en passagiers dan net als alle bromfietsers een helm op moeten. Een snorfiets herken je aan een blauwe kentekenplaat, een bromfiets heeft een gele kentekenplaat.

Verschillende partijen en snorfietseigenaren hebben aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Daarom heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat TNO laten kijken naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm.

Als de uitkomsten van het onderzoek naar de veiligheid van een speed-pedelec-helm positief zijn dan is het voor snorfietsers dus mogelijk om niet alleen de bromfietshelm te kiezen, maar ook de speed-pedelec helm.

Naar verwachting zal de helmplicht 1 juli 2022 in werking treden. Zo heeft iedereen de tijd om een keuze te maken die past bij zijn of haar snorfiets.

 

Context: In the Netherlands you are allowed to ride a moper without a helmet as long as the speed is capped to 25km/h. Due to severe accidents caused by people making the mopeds run faster, therefore also behaving like a complete *sshole and the fact that a skull can also crack when a curb or laternposts hits it with 25km/h, the governmet decided to end these shennanigans and made wearing a helmet mandatory. (lovely run-away sentence, btw)