This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

Cursus voor snelle bromfietsers effectiever dan boete

520 Cursus voor snelle bromfietsers effectiever dan boete Geplaatst op: 2007-04-25 03:54:20 Gewijzigd op: 2007-04-25 03:56:59 Hits: 782

ENSCHEDE - Jongeren die met hun scooter of bromfiets ernstig in de fout gaan, kunnen beter een leerstraf krijgen dan een geldboete. Tot die conclusie komt het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO).

Meer dan vijftig overtreders kregen de afgelopen twee jaar de mogelijkheid te kiezen tussen een boete of het volgen van een leerstraf.

Alle jongeren kozen voor een speciale verkeersveiligheidscursus van vijf avonden. De Radboud Universiteit Nijmegen evalueerde het Twentse project. "De uitkomst is dat de jongeren zich meer bewust zijn van de verkeersrisico's en de zelfoverschatting is afgenomen", aldus een ROVO-woordvoerder woensdag.

Groepsdiscussies

De overtreders kregen praktijklessen en groepsdiscussies over hun verkeersgedrag. Velen zijn er nu van overtuigd dat hun rijgedrag anders moet. Het ROVO is in gesprek met de politie, het Openbaar Ministerie en de provincie om het project in heel Overijssel over te nemen.

Bronnen:
(c) ANP - Nu.nl

Please log in or register for free to comment!

Category: