This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

1 OKTOBER - BROMFIETSRIJBEWIJS

489 1 OKTOBER - BROMFIETSRIJBEWIJS Geplaatst op: 2006-08-09 04:45:35 Gewijzigd op: 2006-08-09 04:52:40 Hits: 630

Het bromfietsrijbewijs wordt per 1 oktober 2006 ingevoerd. Met dit rijbewijs komt het huidige bromfietscertificaat te vervallen. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid van de bromfietser en de brommobielrijder te vergroten. 

Het bromfietsexamen, dat bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, wordt rond 1 januari 2008 ingevoerd. Iedereen die al in het bezit is van een certificaat kan dit vanaf 1 oktober 2006 omruilen voor een bromfietsrijbewijs. Dit kan bij de gemeente waar je woont en moet binnen drie jaar gebeuren. 

Wanneer je na 1 oktober 2006 wilt beginnen met rijden op een bromfiets, dan moet je gewoon theorie-examen doen, zoals dat nu geldt voor het bromfietscertificaat. Je krijgt dan een rijbewijs categorie AM in plaats van een certificaat.

Na januari 2008 moet iedereen die een bromfietsrijbewijs wil halen naast het theorieexamen ook praktijkexamen doen. Voor beide moet je slagen om een bromfietsrijbewijs te krijgen. 
Het bromfietsrijbewijs wordt één van de categorieën op het nieuwe rijbewijs op creditcardformaat dat per 1 oktober 2006 ingaat.

Creditcard Formaat

Op 1 oktober 2006 komt er een nieuw rijbewijs op creditcardformaat. De Tweede Kamer heeft inmiddels ingestemd met het wetvoorstel dat invoering van het document mogelijk maakt. Het wetsvoorstel moet nog wel naar de Eerste Kamer. Het nieuwe rijbewijs is een fraudebestendige kunststof kaart, is beter beveiligd, heeft een handzaam bankpasformaat en is slijtvast. Iedereen van wie het rijbewijs na 1 oktober verloopt krijgt -bij verlenging- een nieuw kunststof exemplaar.

Wat zijn de kosten van het bromfietsrijbewijs?

Het bromfietsrijbewijs wordt 1 oktober 2006 ingevoerd. De kosten zijn afhankelijk van de gemeentelijke kosten. Het rijbewijs wordt door de gemeente uitgegeven. U kunt bij de gemeente waar u woont informeren wat de kosten zijn.

Please log in or register for free to comment!

Category: