This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Veilig rijden met Honda

 

Het aantal auto's op Japanse wegen reed passeerde de 19 miljoen in 1970, Wat aangaf dat het land nu echt aan het 'motorizeren'was. Maar de donkere kant van het verhaal was dat, ondanks de kwaliteit van een snel ontwikkelend snelwegsysteem er veel sterfgevallen waren als gevolg van vele verkeersongelukken. Het was ook het jaar waarin de Amerikaanse consumentenman Ralph Nader Japan een gebrek aan kennis in automobielveiligheid verwijtte.

Het was noodzakelijk om het noemenende aantal fatale verkeersongevallen zo snel mogelijk een halt toe te roepen. Dat was ook zeker het standpunt van Honda, die niet alleen geloofde in het veiliger maken van motorvoertuigen, maar ook pleitte voor beter rij onderwijs.
Daarom is Honda begonnen met een concept voor het bevorderen van de rijvaardigheid.

Zelfs vóórdat Honda het Bureau voor Rijvaardigheid en Veiligheid had opgericht had het bedrijf al een stichting voor onderwijs in rijbekwaamheid gesticht. Het Politiemotor Trainingsprogramma was al ver in de ontwikkeling met instructeurs van Honda dat speciaal bedoeld was om de rijvaardigheid van motoragenten te bevorderen. Dit is ontstaan toen een teamleider van de Central Japan District Police het Suzuka's Rijvaardigheids Centrum belde met de vraag hoe motoragenten zich zo veilig mogelijk konden verplaatsen in het verkeer.
In Oktober 1964 zijn Honda instructeurs begonnen met het opleiden van de motoragenten op het Suzuka Circuit.

Uiteindelijk verspreidde de activiteiten zich over het hele land, voornamelijk voor de politie en op 6 Juni 1969 werd de Vergadering voor Motoragenten gehouden. Het was een groot succes en dat leidde tot betere prestaties onder de motoragenten en gaf hen een beter inzicht in verkeersveiligheid en veiligheid voor zichzelf."We zouden een kans om dit openbaar uit te proberen zeer op prijs stellen" zei Senior Managing Director Michihiro Nishida tegenover de leden van de "National Diet" (hier kan ik geen goede vertaling voor vinden. Red.) Het was 11 September 1970 in de piek van de economie toen Nishida gevraagd werd als getuige bij een "Diet Meeting" over de N360 die enige veiligheidsproblemen bleek te hebben. Nishida's verklaring was als reactie op de vraag van een "Diet Member" om de veiligheidstests van Honda voertuigen publiekelijk te doen.

Uiteindelijk is besloten dit niet te doen, hoewel Nishida wel wist dat Honda iets moest doen na de verklaring afgelegd te hebben.


. When Nishida reported on the process of deliberations in the Diet to Soichiro Honda and Takeo Fujisawa, he added a certain suggestion. "As durable consumer goods, cars become products only when we provide the software called 'proper riding technique,' in addition to guaranteeing their safety as hardware. Therefore, we must turn our minds toward the belief that this software is also a product. Since 1964, we've had safety training for motorcycles at the Suzuka Circuit, and this training is designed for police motorcycle team members, delivery people of the Post Office, Nippon Telegraph and Telephone Public Corporation. However, I'd like to expand that to include general users, applying our invaluable expertise in the field of automobiles."

 

 

 

Please log in or register for free to comment!

Category: