This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Tarief kentekenbewijs flink lager!!

247 Tarief kentekenbewijs flink lager!! Geplaatst op: 2005-07-09 10:54:22   Hits: 752

 Zoetermeer, 18 april 2005

Den Haag – Het tarief voor het nieuwe kentekenbewijs voor bromfietsen is met € 4,50 verlaagd. Het aanvragen van een kentekenbewijs zal geen € 27, maar € 22,50 kosten.

De tariefsverlaging betekent voor de eigenaren van bromfietsen een flinke besparing. Die is mogelijk door een beperking van de kosten bij de RDW, die verantwoordelijk is voor de kentekenregistratie van voertuigen in Nederland. Daarnaast zijn er signalen dat meer eigenaren een kenteken voor hun bromfiets aanvragen dan oorspronkelijk was ingeschat. Naar schatting gaat het om 500.000 bromfietsen.

Naast het tarief voor het kentekenbewijs moet de bromfietseigenaar kosten maken voor de schouwing van de bromfiets en het laten maken van de kentekenplaat. Beide prijzen worden door de branche zelf vastgesteld.

De verplichte kentekenregistratie voor bromfietsen begint op 1 september van dit jaar. Vanaf dat moment krijgt elke nieuwe bromfiets een kenteken. Eigenaren/houders van bestaande bromfietsen hebben tot 1 november 2006 de tijd om een kentekenbewijs aan te vragen. Meer informatie vindt u op de website van de RDW, www.rdw.nl

Op 12 april heeft de Tweede Kamer met de wetswijziging over de verplichte kentekenregistratie van bromfietsen ingestemd. Het wetsvoorstel wordt nu aan de Eerste Kamer aangeboden.

© RDW 18-04-2005 v 1.0

Please log in or register for free to comment!

Category: