This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

Almere is bromfiets op fietspad zat

66 Almere is bromfiets op fietspad zat Geplaatst op: 2005-04-18 17:05:26   Hits: 506

Uitgegeven: 23 oktober 2003 07:14
Laatst gewijzigd: 23 oktober 2003 07:25

LELYSTAD - Bromfietsers vertonen veel te macho gedrag op fietspaden in Almere. De stad wil ze daarom weren van de fietspaden en verbannen naar de rijbaan. Dat zei wethouder H. Visser woensdagavond op een bijeenkomst in Lelystad over verkeersveiligheid en jongeren.

Almere is nu nog een van de weinige gemeenten in Nederland waar brommers op een fietspad mogen rijden.

Het leek Almere zo'n goed plan om een uitzondering te maken op de landelijke regel dat bromfietsers zich vanaf december 1999 alleen nog op de rijbaan mogen begeven. Het plaatselijke verkeerssysteem is compleet gescheiden, met aparte busbanen, fietspaden en autowegen.

Het zou de verkeersveiligheid dienen om brommers bij het langzame verkeer te houden. Daar komt Almere nu op terug.

"We willen ervan af", zegt Visser. Veel bromfietsers, vaak jongeren, zijn namelijk heer een meester op de fietspaden. "Ze zijn er de sterkste verkeersdeelnemers en hun gedrag wordt steeds vervelender en is dominant".

Nu de fietspaden steeds drukker worden, doordat het aantal inwoners van Almere groeit, worden de rijwielpaden extra gevaarlijk. Visser: "De bromfietsers rijden te hard en scheuren tussen de fietsers door. Kleine kinderen vinden de brommers heel bedreigend, terwijl het gescheiden systeem veilig zou moeten zijn".

Bron: Nu.nl

Please log in or register for free to comment!

Category: