This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Handige motor- en bromfietsboekjes

26 Handige motor- en bromfietsboekjes Geplaatst op: 2005-04-18 16:13:40   Hits: 1077

"Alle Motoren 1998" is een zeer volledig boekwerk, waar naast negen-en-negentig procent van alle in Nederland ingevoerde motorfietsen, ook heel handige informatie over het motorrijden en alles wat daarmee te maken heeft, te vinden is.

Het boekje verschaft duidelijkheid in zaken als 'motorrijden in de file', geeft enig inzicht in de mistige wereld van het lichte en zware motorrijbewijs en de motorfietsen die in deze categorie n bereden kunnen worden. Tevens zijn er testverhalen over in het oog springende machines als de BMW K1200RS, de Laverda 750S en dikke scooters als de 250cc Yamaha Majesty. Daarnaast staan er foto's in met gedegen beschrijvingen (en prijzen) van vrijwel alle motoren. Overzichtelijk smulwerk.

'Alle Bromfietsen en Bromscooters 1998' biedt ook adequate voorlichting, zeker op het gebied van de nieuwe (Europese) bromfietswetgeving en de controle-apparatuur op snelheid en motorvermogen. De eerste publicaties in deze krant nu meer dan een jaar geleden worden door sommige politie-instanties nog steeds als "allemaal onzin" afgedaan. Maar het feit blijft: het vermogen van de standaard bromfiets telt niet meer, slechts een overtreding van de maximum snelheid is strafbaar.

Zo'n overtreding moet dan ook aan de hand van een snelheidsmeting en NIET via vermogensmeting worden vastgesteld. De politie zit daardoor met de handen in het haar en zij geeft de (bromfiets-)consument nog steeds (!) ronduit slechte voorlichting en een onjuiste behandeling, door het motorvermogen van de bromfiets als maatstaf te nemen voor het vaststellen van een overtreding. 'Alle Bromfietsen en Bromscooters 1998' verhaalt er uitgebreid over. Daarnaast staan de meeste brommers er uitgebreid in, compleet met uitrusting, prijzen en een overzicht van de importeurs.

Alle Motoren 1998. A. Rijks. ISBN 90-6013-567-9. Uitgeverij De Alk, Alkmaar. Prijs f. 17,90,-.

Alle Bromfietsen en Bromscooters 1998. ISBN 90-6013-568-7. Uitg. De Alk, Alkmaar. Prijs f. 17,90. B.Z.S.

Publicatiedatum = 30 januari 1998

 

Please log in or register for free to comment!

Category: