This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] En de laatste vondst uit het BHIC voor nu

En zo zie je maar, iedereen kan lekker op twee wielen rondscheuren! Ik kan helaas verder niets vinden op dit moment over wat de achtergrond van deze foto is. Wellicht kom ik later nog eens wat tegen.

5788c4fe 45fa 11e3 b9d8 ffa8721bed2f

Plaats: Uden
Beschrijving: N. van Vugt ontwerpt een kleine brommer voor D. Verhoeven.
Datering: ca. 1975
Fotograaf: onbekend
Auteursrechthouder: niet gevonden
Identificatienummer: 1608-003686
Directe link

[NL] Chaos in Hanoi

honda c50 in hanoi

Vietnam is een van de gevaarlijkste landen ter wereld; nergens ter wereld gebeuren zo veel dodelijke verkeersongelukken als in dit doodarme land. Vorig jaar vielen er bijna 5000 doden en 14.000 ernstig gewonden, terwijl Vietnam slechts 300.000 auto's en vrachtwagens en 3.000.000 brommers telt. De meerderheid van de 72 miljoen Vietnamezen fietst of loopt.

[NL] Job Stuurman en zijn Honda C50 in Vietnam

Ik ben altijd op zoek naar verhalen en ervaringen van mensen en hun Honda en toevallig vond ik een artikel van Job Stuurman die in Vietnam werkt.

Het eerste punt van afleiding was namelijk mijn eerste eigen brommer! Vroeger in Emmeloord hebben mijn ouders er alles aan gedaan om Rik en mij er van te weerhouden een brommer te kopen, maar ja... als je eenmaal 26 bent en je woont op zo’n 11.000 km bij je ouders vandaan in een stad waar er 4.000.000 rondrijden kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan! Sinds een aantal weken ben dus de trotse eigenaar van een honda cub (50cc) uit 1978! De honda cub is zeg maar de kever van zuidoost azie, iedereen heeft er een, of eigenlijk had er een... het model wordt al een tijdje niet meer gemaakt, maar hij is oerdegelijk en dus zie je ze nog heel veel rijden. Het grappige daarbij is, dat het een soort van armoedzaaierbrommer is geworden. Verroeste oude beestjes zijn het over het algemeen en omdat Vietnamese vrouwen over het algemeen niet op innerlijk, uiterlijk, maar op geld lijken te vallen is het voor Vietnamese mannen in de stad dus eigenlijk niet best om op zo’n apparaat te rijden... De drivers vinden het daarom prachtig om te zien dat al die whitefaces hem juist mooi vinden als symbool van Vietnam en dus heeft Duc (de driver van Hans) mij geholpen om een goedkoop lelijk ding aan te schaffen, om deze vervolgens helemaal te laten strippen en te restaureren. Echt prachtig om op zo’n honda hier mee te rijden in het verkeer! Die Vietnamezen snappen er niets van als ze zo’n whiteface op een spiksplinter nieuw lijkende cub voor het stoplicht zien staan! Deze jongen rijdt daarom dus dagelijks een rondje op zijn honda!

En hoe toepasselijk voor vandaag:

Maar ik ben niet de enige die het een mooi apparaat vind, Sinterklaas namelijk ook! Zo’n drie weken geleden is hij namelijk hier aangekomen in Saigon. 80 Nederlandse kinderen op de kade en daar kwam de boot! Alleen toen hij dichterbij kwam bleek, dat de pieten de sint waren vergeten... iedereen in paniek, maar gelukkig had ik mijn brommer aan een andere piet uitgeleend en kon deze Sinterklaas zo toch nog naar het huis van de Nederlandse Consul brengen! Zo kreeg iedereen toch nog op tijd een kadootje en kreeg ik na afloop mijn brommer netjes terug, haha...

Bron: jobstuurman.waarbenjij.nu

 

[NL] Uit De Kampioen - Ingezonden brief

Bron: De Kampioen, Juni 1980, Pagina 572

Vorig jaar ben ik met de brommer op vakantie geweest - van begin Juli tot half Augustus. Globale route: Wageningen, Maastricht, Spa, Luxemburg, Belfort, Interlaken, Gstaad, Grenoble, Fréjus, langs de Middelandse zeekust tot Narbonne, langs de Spaanse grens tot de Atlantische kust, omhoog naar Bordeaux, via de Dordogne, Ardèche en Drôme tot onder Grenoble, naar Langres en via de Maas terug naar Nederland. Lengte ca. 6000km. Pech: Een versleten, lekke achterband, aan einde van de tocht: Materiaal: Honda C50 5 jaar oud, automatische koppeling, 3 versnellingen, ca. 8500 km bereden. Bagage: gelijk aan die van een fietskampeerder, aangevuld met reserve-onderdelen gereedschap en motorolie. Voordelen geen last van files, je ziet veel meer dan vanuit een auto, laag benzineverbruik (1 op 58). Ik heb ongeveer 15 colletjes beklommen, w.o. de Tourmalet (2100m). Wel af en toe stoppen om de motor af te laten koelen. Waar stil te staan is wel een probleem, met klimmend en dalend autoverkeer, dat daar niet op rekent. Met beperkt motorvermogen is het vooral bergop belangrijk zoveel mogelijk snelheid te houden = groot deel van de weg gebruiken om vooral in bochten niet onnodig snelheid te verliezen door remmen. Franse chauffeurs bleven keurig achter me rijden, wat van ceel van mijn eigen landgenoten niet gezegd kan worden.

A. de Wit
Wageningen