This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Honda EV-Neo

Hoewel 4-stroke.net zich eigenlijk alleen bezig houdt met old-timer Honda's, is het misschien ook eens leuk om een keer te kijken naar wat Honda nu voor de toekomst brengt. In het huis-aan-huis blad Almere Vandaag stond het volgende artikel over de Honda EV-Neo:

Honda fabriceert niet alleen elektrische en hybride auto's, maar ook elektrisch aangedreven scooters. De EV-Neo rijdt al sinds april dit jaar op de Japanse wegen en maakte begin juli zijn Europese debuut in een testprogramma van het stadsbestuur van Barcelona.

De Honda EV-Neo scooter is volgens de fabrikant de volgende stap in de richting van geheel CO2-neutrale mobiliteit, wat de Japanse fabrikant "The Road To Zero Emissions" noemt. De scooter is uitgerust met een motor met een vermogen van 2,8 kW en een lithium-ion accu. Wanneer de accu leeg is, is die met de zogenaamde quickcharger in 30 minuten weer opgeladen. De elektrische scooter, die geen CO2 uitstoot, heeft een actieradius van 34 kilometer en is door zijn krachtige elektromotor ook geschikt voor vervoer van bijvoorbeeld goederen.

2011 honda ev neo electric scooter

Daartoe is het stoere en compacte bodywork leverbaar met een extra grote bagagedrager. Honda levert achttien van deze elektrische scooters aan de lokale overheid in Barcelona, waar de EV-Neo's sinds begin deze maand een jaar intensief worden getest. Wanneer de scooter op de markt komt in Europa, is nog niet bekend. Dat hangt af van onder meer de resultaten van het testprogramma.

De EV-Neo is dit jaar in een speciale Repsol-uitvoering al te zien rond de internationale MotoGP circuits. Daar wordt ij ingezet om personen en goederen tijdens de MotoGP races van en naar de paddock te vervoeren.

Please log in or register for free to comment!

Category: