This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] 8e Vreelandse Bromfietsrees

Aanstaande zaterdag om 17:30 uur luidt het startschot voor de 8e Vreelandse bromfietsrees, bromfietsen van voor 1965 of rol aangedreven rijden een rondje om de kerk, vooraf rijdt heer pastoor met de deelnemers nog een loze ronde en krijgen de deelnemers de zegen voor een goede afloop.

De nadruk ligt op Rees. Dit omdat het geen race is, maar een ludieke Rees, waar gezelligheid en originaliteit belangrijker zijn dan de snelheid. Ieder jaar wordt een thema gekozen en de uitdossingen van de deelnemers zorgen dan ook voor veel hilariteit bij het publiek dat de Bromfietsrees in grote getale bezoekt. De Bromfietsrees staat samen met het dorpsfeest ieder jaar weer garant voor een supergezellige zaterdagavond  het hart van Vreeland Ieder jaar wordt het deelnemersveld groter, ook dit jaar weer, een record aantal startnumrners zijn al uitgegeven, dit belooft weer op een hoop spektakel. Het thema van deze ludieke bromfietsrees is; "Beroemde Wereldburgers"

Uit alle werelddelen hebben de beroemdheden zich ingeschreven, een kleine greep uit het deelnemersveld: Jozef Stalin (USSR), Winston Churchill (GB), Peppíe & Kokkie (NL), Prins Willem Alexander (NL), Sinterklaas (S), Bennie jolink (NL) en zelfs TT winnaar Wil Hartog (NL) komt op zijn Solex.

Genoeg ingrediënten om er een geslaagd evenement van te maken. Vanaf 13:00 uur Verzamelen de deelnemers zich bij de Muziektent, een half uur later vertrekken de deelnemers voor een toerrit van 50 kilometer door het Gooi, omstreeks 17:00 uur is het gehele deelnemersveld weer terug en kunnen de coureurs zich op gaan maken voor de bromfietsrees.

Bron: De Nieuwsster 05092012

Please log in or register for free to comment!

Category: