This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Rijbewijs veranderingen in 2013!

Echte veranderingen voor bromfietsrijders? Niet echt. Helemaal niets eigenlijk. Dus de droom en wens om eindelijk een lichte motorfiets te kunnen rijden met een autorijbewijs zoals in andere Europese landen is weer vervlogen. Het zal er nooit door komen vrees ik.

Rijbewijscategorie AM
Voor deze categorie verandert niets. Deze categorie is nu een nationale categorie en wordt een Europese categorie. Nederland voldoet daarom al aan de eisen uit de derde rijbewijsrichtlijn.

Meer informatie is te vinden in deze PDF en algemene info op de website van de Rijksoverheid.

Gearchiveerd commentaar:

#1 Tjeemig 2012-08-14 19:45

Onderstaand antwoord kreeg ik terug van de Rijksdienst: In Nederland is het inderdaad niet toegestaan om met een B rijbewijs op een lichte motor te rijden. Daar zijn een aantal redenen voor aan te voeren. Het rijden op een motor heeft weinig tot niets te maken met het besturen van een auto. Voor een motor (en scooter) zijn heel andere vaardigheden vereist. Het is een evenwichtsvoertuig, waarbij de kwetsbaarheid van de berijder specifieke aandacht nodig heeft en daarom moet voor het besturen van een motor een apart examen afgelegd worden. Daarnaast is men op een motorfiets veel kwetsbaarder dan in een auto. Onvoorbereid overstappen op de motor komt de veiligheid niet ten goede. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

#2 Da Racing Duck 2012-08-16 22:51

Daar denken ze in andere landen dan toch weer anders over. Ach jammer maar helaas. Ik zou absoluut geen bezwaar hebben tegen een kort cursus, maar om nu helemaal opnieuw te gaan beginnen met rijlessen... nee dank u. :)

Please log in or register for free to comment!

Category: