This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Artsen pleiten voor helmplicht snorfietsen

Zoals hier te lezen pleiten 130 artsen uit diverse Nederlandse ziekenhuizen voor een helmplicht voor snorfietsen. Iets waar ik mij ook wel in kan vinden, aan de andere kant ben ik meer voor een snoeihard anti-opvoer beleid. Maar dat is een heel andere discussie.

Wat mij stoort is dat, bijvoorbeeld het AD, klakkeloos beweringen overneemt van een groep mensen die verstand hebben van medische zaken, maar niet van feiten wat betreft helmplicht in andere (europese) landen.

Ik citeer het AD in dit geval: "Nederland is volgens de artsen het enige land in Europa waar geen helmplicht geldt voor dit soort bromfietsen." welke een glasharde leugen is. Toevallig had ik recentelijk hierover met een Duitse vriend van mij en die was bijzonder verbaasd dat er in duitsland ook een snorfiets bestaat én geen helmplicht heeft. Snorfietsen komen daar namelijk zeer zelden voor volgens hem.

Spartamet

De Duitse variant heeft wel wat andere eisen dan de Nederlandse, maar het komt er op neer dat het voertuig niet harder mag dan 20 kilometer per uur zoals hier te lezen is in de Wikipedia. En voor het geval de Wikipedia niet als betrouwbare bron wordt beschouwd (en dat is het ook eigenlijk niet), dan is hier het artikel op de website van het Bundesministerium der Justiz und für Verbraucherschutz. Oh en hier is de samenvatting

Waar ik mij zo druk om maak? Niet om het feit dat snorfietsers een helm zouden moeten dragen. Nogmaals, ik ben nog steeds meer voor een snoeihard anti-opvoerbeleid, maar als dat niet mogelijk is, dan is de helm de enige andere oplossing. Dat helpt ook enorm als je met 60km/h tegen een bus aan rijd...

Het feit dat er iets wordt beweerd tegen een overheidsorgaan dat het wellicht ook nog klakkeloos als waarheid accepteert en de nieuwsbronnen die ook niet even hun werk doen met het napluizen van gestelde beweringen. Dat is waar ik mij druk om maak. Papegaai-journalistiek. Met mogelijke "schadelijke" gevolgen voor mensen die zich wel aan de wet houden en er wel een normaal rijgedrag er op na houden.

p50littlehonda

pdf Verordnung über Ausnahmen von straßenverkehrsrechtlichen Vorschriften (Leichtmofa-Ausnahmeverordnung) (37 KB)

Please log in or register for free to comment!

Category: