This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Vreemde verkeerssituaties in Nederland

Is het je ook wel eens overkomen? Ben je lekker aan het rondrijden met je brommert en dan kom je in een verkeerssituatie waar even niet zo direct een oplossing voor is. De wegbeheerder heeft dan toch niet helemaal zitten opletten of denkt dat het prima is om met een brommer over een 60km weg te rijden. 

De volgende foto's zijn genomen van een ritje dat ik heb gereden op 7 Juni 2013, dus de situatie kán gewijzigd zijn inmiddels. Ik laat ze toch zien en wellicht heb jij ook voorbeelden met foto's? Stuur ze op met je verhaal!

 

IMG 20130607 134136

Deze is nog redelijk onschuldig. Het bord wijst heel waarschijnlijk naar het pad dat naar rechts gaat, maar het staat aan de verkeerde kant van de weg en aan de overkant van een kruising. Als inderdaad het pad aan de rechterkant wordt bedoeld, dan was er natuurlijk een probleem, want er zijn geen borden van dit type anders dan met een pijl naar links- of rechtsonder.

IMG 20130607 134442

Dit is een groter probleem. We staan hier op een BROM- en FIETSpad. Althans, tot aan het FIETSpad dat je kunt zien aan de overkant. Aan de linkerkant is een uitrit en aan de rechterkant is een oversteekplaats. Hier zien we duidelijk dat ik als bromfietser niet op het pad rechtdoor mag. Fietsers daarentegen mogen niet op de weg rijden zoals het verbodsbord zegt. De enige manier om voor mij door te kunnen gaan is door de weg op te gaan waar een snelheidslimiet geldt van 70 kilometer per uur. 

Voor zover ik mij kan herinneren, is het voor bromfietsers alleen toegestaan op 50 kilometer wegen en worden bromfietsers alleen op deze wegen "toegevoegd". Zie je het al voor je, lekker op je kleppenstep op deze weg rijden met verkeer langs je heen scheurend? Ik liever niet in het donker daar of in de polder met mijn Honda P50 of PC50. Die (achter-)lampjes zijn nu niet bijster sterk.

Please log in or register for free to comment!

Category: