This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Bromfietscertificaat kopen?

Dat was nog mogelijk bij de invoering ervan, mits je voor 1 juni 1980 geboren was. Het kostte Fl.25,00 en dit moest je betalen bij het inleveren van het onderstaande formulier. De datum waarop ik dat gedaan heb, kan je onderaan de afbeelding zien.

aanvraag bromfietscertificaat 1996

Bromfietscertificaat
Een bromfietscertificaat was een document voor bestuurders van bromfietsen, snorfietsen en brommobielen dat in Nederland vereist was om deel te mogen nemen aan het verkeer. Het bromfietscertificaat werd in 1996 ingevoerd. Iedereen die op of na 1 juni 1980 geboren was, moest een theorie-examen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen afleggen om een bromfietscertificaat te kunnen verkrijgen. Personen die vóór deze datum geboren waren, hoefden geen examen af te leggen en konden een certificaat aanvragen bij het postkantoor of een vestiging van het CBR. Wanneer men in het bezit was van een rijbewijs hoefde men geen apart bromfietscertificaat te hebben.

Bromfietsrijbewijs
Per 1 oktober 2006 is het bromfietscertificaat vervangen door het rijbewijs categorie AM. Bromfietscertificaten konden tot 1 oktober 2009 tegen betaling bij de gemeente worden ingewisseld voor het rijbewijs AM. Met een bromfietsrijbewijs lopen ook bromfietsers het risico dat het rijbewijs bij ernstige verkeersovertredingen wordt ingevorderd. Bij een bromfietscertificaat was dit niet mogelijk.

Praktijkexamen
Per ingang van 1 maart 2010 is het praktijkexamen ook een verplicht onderdeel geworden van het brommerrijbewijs.

Please log in or register for free to comment!

Category: